Menu

O hotelu

Butični hotel ACTUM **** je najnovejši hotel v zgodovinskem središču Kranja le korak od spomenikov, trgovin in muzejev. Mesto 138, »Lokar«, kot je stari naslov Actum hotela iz 18. stoletja, je nadomestila današnja Prešernova ulica 6, kjer je bila na pogorišču iz leta 1811 zgrajena meščanska hiša, v kateri so domovali kirurg Luka Perg, trgovca Anton Lokar in Franc Souvan z družinami in drugi. V zadnjih letih je svoj sedež v hiši našla Gorenjska banka, dokler hiša ni bila prodana in se je v njej zasnoval butični hotel Actum.

Hotel Actum je tako postal edinstven prostor, kjer se prepletata sodobnost in starinskost. Smo prvi hotel v Sloveniji, katerega rdeča nit so starodobni avtomobili. Da bi še bolj poudarili avtentičnost, se v hotelu nahajajo deli starodobnikov kot razstavni eksponati ali sestavni deli hotelske opreme.

V osrčju Slovenije, tik pod Alpami, je Kranj odlično izhodišče za raziskovanje dežele v vseh letnih časih. Izvrstne avtocestne povezave in bližina letališča Vas hitro popeljejo do slovenskega, hrvaškega in italijanskega morja, slovenskih, avstrijskih in italijanskih smučišč, lahko pa si privoščite tudi obisk term. Športna infrastruktura, ki jo ponuja mesto Kranj, je odlična izbira za športne priprave in treninge.

V kolikor želite Gorenjsko in Slovenijo dodatno raziskati, imamo za Vas na voljo pestro ponudbo izletov za vsak okus. Oglasite se na recepciji ali poglejte našo ponudbo paketov.

Slovenija je dežela izvrstnih vin, sirov in ekološko pridelanih živil, zato ne zamudite raznovrstne kulinarične ponudbe, ki jo ponujamo tudi v hotelu Actum.

Za več informacij o restavraciji BISTRO SONET oz. za rezervacijo mize prosimo pokličite 040 524 033, če pa želite rezervirati sobo, nas prosimo pokličite na telefonsko številko 0590 82 400.

Veselimo se vašega obiska in dobrodošli v Actum hotel.

Ekipa Hotela Actum